Welkom bij

Wereldwinkel Geldrop

Verzamel mooie momenten

Wekelijks ervaar je wel een bijzonder, grappig of liefdevol moment. Momenten die je eigenlijk zou willen bewaren. Vaak vergeten we deze momenten weer door de hectiek van de dag. Door het digitale tijdperk maken we vaak geen fotoboeken meer en blijven mooie herinneringen digitaal op je telefoon of computer staan. Toch is er niets mooier dan deze momenten opnieuw te beleven en te delen. Bij de Wereldwinkel hebben we iets bedacht om deze momenten op een creatieve manier te bewaren.

Ik zou je in een doosje willen doen

Mooie momenten zoals een trouwerij geboorte of zelfs een vakantie wil je toch voor altijd bewaren? Ze verdienen het om een speciaal plekje te krijgen in huis zodat je, elke keer als je er langs loopt, een vreugdesprongetje maakt. Daarom hebben we deze leuke doosjes laten ontwikkelen in India. Het is een doosje met 6 vakjes waar je je foto’s en waardevolle objecten in kunt bewaren. Door het glazen dekseltje kun je je herinneringen altijd zien en ze zijn bovendien beschermd.

Voorbeeld 1 - Vakantieherinneringen in een doosje

Voorbeeld 2: Geboorteherinneringen in een doosje

Voorbeeld 3: Trouwerij-herrinneringen in een doosje

Memorybox uit India

De doosjes worden gemaakt door ambachtslieden uit India. Ambachtslieden behoren veelal tot Indiase onderklasse. In de jaren zestig richten Professor Sharma, zelf lid van een hoge kaste, een organisatie op om op te komen voor de minst bedeelden in de samenleving en tot op heden blijft dat doel overeind. In 2009 is Professor Sharma overleden, zijn werk wordt voortgezet door zijn dochter Moon.
De organisatie staat bekend om haar felle verzet tegen kinderarbeid wat helaas nog veel voorkomt in India. Daarnaast begeleiden ze z’n dertigtal producentengroepen met hun bedrijfsvoering, richten scholen op en proberen de fairtrade beweging in India te stimuleren.